петак, 17. април 2015.

Skin care rutina #3

  4 comments    
categories: 

Obzirom da mi se dosta proizvoda promenilo u rutini kada je nega lica u pitanju, iako ima i dosta starih proizvoda, resila sam da Vam napisem novi post o mojoj sadasnjoj nezi lica.

Proizvod koji prvi koristim pri ciscenju lica, kako bih skinula sminku za lica, jeste Balea mleko za ciscenje lica sa uljem jezgra kajsijine kostice. Koristim ga nesto duze od dve nedelje i veoma sam zadovoljna ovim proizvodom. Veoma lepo skine sminku, ne ostavlja lepljiv osecaj nakon koriscenja, veoma lepo mirise, super je strukture. Sve u svemu svaka pohvala za ovaj proizvod. Cena mu je oko 200dinara.

Nakon sto sam skinula sminku, lice trenutno umivam Balea gelom za umivanje sa ekstraktom lotosa. Kupila sam ga kada i mleko za ciscenje lica, tako da i njega koristim nesto vise od dve nedelje. Moram reci da me je ovaj proizvod prijatno iznenadio. Kada sam ga kupila nisam imala neka prevelika ocekivanja, valjda zbog cene koja je oko 250dinara. Medjutim, on se savrseno pokazao. Veoma lepo ocisti lice, veoma mala kolicina je potrebna da lepo ocistite lice i moram reci da mom licu mnogo prija. Tako da je ovo prijatno iznenadjenje za mene. 

Poslednji korak, kada je ciscenje lica u pitanju, jeste Balea tonik za lice sa ekstraktom lotosovog cveta. Sasvim slucajno je ista kolekcija kao i gel za umivanje. Sto se tonika tice, i sa njim sam veoma zadovoljna. Nije prejak i dobro obavlja svoj posao. Ne isusuje mi lice, a posto nije jak i ne smeta mi kada ga stavim. 


Kada sam lice skroz ocistila, na red dolazi ili piling ili maska za lice. Nikad ne koristim i jedno i drugo u istom danu, gledam da ih rasporedim da skoro svaki ili svaki drugi dan koristim neki od ovih proizvoda. Sto se pilinga i maski za lice tice oni su ostali isti, obzirom da su fenomenalni, a i nikako da im vidim kraj. U pitanju je Freeman hranljivi piling za lice sa ekstraktom kajsije i Freeman glinena maska za lice limun i menta. O ovim proizvodima sam pisala i zasebno, tako da nema potrebe da ih vise hvalim.


Poslednji korak u mojoj nezi lica jeste hidriranje koze. Prvo sto nanosim na lice, mada u poslednje vreme to ne radim svakog dana, jeste Avon planet spa heavenly hydration ulje za lice. Njega nanosim uz pomoc Ebelin jastuceta za lice. Kao sto sam napomenula ovo jastuce u poslednje vreme koristim i za ciscenje lica i sada mi se i u tu svrhu svidja obzirom da koristim gel za umivanje, pa mi se ipak vidi razlika. O kombinaciji ulja za lice i ovog jastuceta sam pisala i zasebno, tako da u ovom postu mozete procitati o tome. Ovo je, takodje, proizod koji sam koristila i u prethodnim rutinama.

Na red dolazi krema za lice. Trenutno je aktuelna Avon planet spa Indulgent spa ritual luksuzna krema za lice sa africkim shea butterom. Ne znam kako bih opisala teksturu ove kreme. Nije kao sve ostale kreme koje sam do sada koristila. Tekstura je kao neki mus, ne znam kako bih drugacije opisala. Pokusala sam Vam prikazati na slici, ali ipak ne moze tekstura bas najbolje da se vidi. Kada je stavim na lice odmah se apsorbuje u kozu i ostavlja neki cudan svilenkast osecaj. Kada je nanesem nemam osecaj da sam nanela kremu, ali i pored toga hidratacija je ok. Ne mogu reci da nisam zadovoljna ali ne mogu ni da je pohvalim da je ucinila neku veliku razliku na mojoj kozi. Sigurna sam da je necu kupovati vise, samo iz razloga sto mi se teksura ne svidja, vise volim one 'standardne' kreme.


Krema koju na samom kraju nanosim je Puzzle antibakterijska krema. Ja je nanosim samo na problematicna mesta, tamo gde mi krecu bubuljice ili tamo gde su vec izasle. O njoj sam i zasebno pisala, tako da o njoj mozete ovde procitati. Ni ovo nije nov proizvod u mojoj rutini, vec se nalazio i u mojim prethodnim rutinama.

Ovime zavrsavam svoju negu lica i spremna idem u krevet :D. Kazem u krevet jer Vam obicno pisem svoje vecernje rutine, dok se jutarnje sastoje iz mnogo manje koraka. Razlika izmedju vecerenje i jutarnje rutine je ta sto maske, piling i ulje za lice nikad ne stavljam ujutru, vec samo uvece, pred spavanje.

Koristimo li neki isti proizvod kada je nega lica u pitanju? Koji proizvod za lice biste Vi preporucili?

Toliko od mene... Kuckamo se uskoro :*


4 коментара:

  1. Koristila sam masku mint and lemon za ugrožene delove na licu i super mi se pokazala, inače koristim Bioten pretežno za negu lica a sada u zadnje vreme sam trošila kremu i serum iz Ayna cosmetics linije i očarana sam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od Biotena sam koristila, do sada, samo dva proizvoda i nisu se lose pokazala. Sto se Ayna proizvoda tice vidim da su sada bas aktuelni :D, ali nisam nista jos uvek probala :).

      Избриши
  2. Koristila sam Puzzle kremu ranije i super mi je bila, podsetila si me na nju, ponovo cu da je kupim da vidim da li ce mi opet odgovarati jer je ranije bila sjajna. :)

    ОдговориИзбриши