понедељак, 18. мај 2020.

COSRX flasteri protiv akni

  No comments    

Cao dragi moji,
Kako je korejska kozmetika uspesno osvojila evropsko trziste, tako se i COSRX pojavio kod nas kao jedan od njihovih poznatijih brendova. Danas cu pisati svoje iskustvo o jedinom, za sada, proizvodu koji sam probala od ovog brenda, a u pitanju su flasteri protiv akni.

Pocecemo od onog osnovnog, a to je ambalaza. Dolazi u kesici sa zipom u kojoj je smesteno 24flastera. Flasteri dolaze dodatno zasticeni jos sa dva sloja folije. 

Flasteri su razlicitih velicina, kako bi prekrili razlicite velicine upalnih procesa na kozi. Tako dobijate 10 flastera od po 7mm, 5 flastera od po 10mm i 9 flastera od po 12mm. Mislim da je ova podela po velicinama odlican izbor, jer izaberete flaster koji odgovara vasem upalnom procesu koji ce lepo naleci, a da nemate suvisnog prostora oko njega.


Da se osvrnemo na moju kozu, kako biste vise shvatili moje iskustvo sa ovim flasterima. Moja koza nije problematicna, inace nemam problema sa aknama, osim u onim danima u mesecu, medjutim u poslednje vreme, zbog neizbalansiranih hormona mi se desava da mi mnogo cesce izlaze akne po telu a i licu. 
Javljaju mi se akne na predelu dekoltea i za taj predeo sam najvise koristila ove flastere, jer je to predeo oko kog ne zelim da cackam nista, iako kao i svako zensko ja bih uvek nesto da cacnem, da iscedim.

Ono sto su ovi flasteri uradili u mom slucaju je to da su upalu poprilicno smanjili, dovoljno da nema sta da cackate, crvenilo ostane u maloj kolicini ali se to za dan, dva potpuno povuce i osusi, tako da od akne ne ostane ni trag. Ovo pricam o ovim podkoznim aknama, koje je teze izleciti.

Kada sam imala problem sa aknama koje su vec skoro potpuno izasle tu upalni proces nestane skoro odmah. Zalepite hlaster, sutradan ga skinete i upale vise nema.



Ovi flasteri su predvidjeni da svojim protivupalnim dejstvom akne rese u veoma kratkom roku (kako proizvodjac kaze vec narednog jutra). Ja se u potpunosti mogu sloziti da u rekordnom roku resava ovakve probleme.

Nanose se na cistu kozu. Takodje su vodootporni, tako da vam se nece skinuti ukoliko se budete tusirali ili umivali umedjuvremenu.

Preporuka je da se stave uvece, da bi tokom noci delovali, a ujutru kada skinete problem bi trebalo da je resen. Ukoliko je flaster postao belicast, a upala vam se nije smirila potrebno je da flaster zamenite novim, sve do momenta dok vam se upala ne umiri. Moje iskustvo je da jednim flasterom upalu uglavnom potpuno smirujete.

Kod nas ove flastere mozete kupiti preko Skin Temple sajta i puna cena je 790din.
Ja sam svoje narucila preko Ebay-a, po nesto nizoj ceni, ali obzirom na sadasnju situaciju ta opcija nije trenutno moguca.

Ovo je bio prvi proizvod koji sam probala ovog brenda i obzirom da sam odusevljena sigurna sam da nece biti poslednji. Da li ste vi probali nesto od COSRX brenda i sta biste preporucili?




0 comments:

Постави коментар