петак, 5. септембар 2014.

5 beauty mistakes

  4 comments    
categories: 

Skoro sam pisala o trikovima, a sada sam resila da pisem o greskama koje veliki broj nas radi.

Greska koju veliki broj devojaka pravi jeste nacin stavljanja korektora ispod ociju. Pravilan nacin je stavljati ga u obliku trougla jer tada ima veci efekat.

Kada je korektor u pitanju sigurna sam da su i Vama uvek pricali da se uvek treba uzeti jedna nijansa svetlija od pudera koji koristite... Tako se radi jedino ukoliko hocete da ga koristite kao hajlajter, tj ukoliko zelite da posvetlite tu regiju, u slucaju kada hocete da ga koristite samo da nesto prekrijete treba uzimati istu nijansu kao sto je Vas puder.

Sigurna sam da se svima desavalo da nakon pranja, ili u toku pranja kose, prolazite kroz kosu kako biste je rascesljali, to se ne treba raditi jer na taj nacin ispadne mnogo vise kose. Razlog tome je sto u toku tusiranja topla voda siri folikule kose i onda je lakse da dlaka otpadne, a dodatnim rascesljavanjem Vi upravo to pospesujete. 

Devojke su pocele da prskaju parfem svuda, pa i na kosu. To je jos jedna od gresaka, jer veliki broj parfema sadrzi alkohol, koji kada se cesto prska na kosu ostecuje je. Tako da ukoliko zelite da Vam kosa ostane lepa i zdrava parfem nikako ne prskajte na nju.

I poslednja greska, u ovom postu, koju takodje radi veliki broj devojaka jeste ' uvlacenje i izvlacenje' maskare. Sigurno Vam se desavalo da u toku koriscenja maskare iz nekog razloga, valjda zato sto mislite da nema dovoljno maskare na cetkici, uzmete i uvlacite i izvlacite cetkicu maskare iz 'bocice', to nikako ne treba da se radi jer se na taj nacin ubacuje vazduh u deo gde stoji maskara i na taj nacim je isusuje. Tako da sledeci put kada to budete zeleli da uradite setite se da tako samo kvarite Vasu maskaru, a ne postizete nikakav dodatan efekat.

Nadam se da sam Vam ukazala na ovo sto ne bi trebalo da se radi i da ce Vam biti od pomoci.

Da li ste Vi jedna od onih koja je ove greske stalno radila? :) Moram priznati da sam ja vecinu ovih gresaka stalno ponavljala.

4 коментара:

  1. Jedino se za ovo sa korektorom u obliku trougla ne slazem, to se u principu radi bas da bi se posvetlela cela regija, i to funkcionise samo kod mladjih devojaka koje nemaju ni jednu boricu ispod ociju, jer ako se ispod cele duzine oka stavi korektor, veca je verovatnoca da ce da se uvuce i naglasi sitne linijice ispod oka. Odnosno, to se radi za fotografisanja, jer uzivo izgleda suvise ocigledno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, slazem se... Ali za nas mladje, ja gledam iz svog iskustva, stavljanje u obliku trougla stvarno ima mnogo bolji efekat

      Избриши